Datorita schimbarilor socioculturale din ultima perioada de timp, exista din ce in ce mai multi elevi care nu mai au un comportament alimentar sanatos. Aparitia produselor fast food a facut, de asemenea, ca foarte multi copiii si adulti sa piarda sensul cultural si simbolic al mesei. Foarte multi elevii ai scolii noastre nu intampina nici o dificultate in a initia un joc pe o consola Playstation, insa nu stiu cum sa fiarba un ou. In cadrul acestui proiect vom incerca sa creem materiale educationale prin care le vom arata elevilor principiile unei nutritii sanatoase, dar si simbolica si semnificatiile obiceiurilor culinare.

Proiectul este astfel conceput incat sa dea posibilitatea ambelor scolii sa inteleaga mai bine realitatile si valorile socioculturale ale Europei. Toti cei implicati profesori, elevi, parinti in cadrul acestui parteneriat pot  realiza cat de important este sa inveti o limba straina. Comunicarile directe din cadrul mobilitatilor si cele on-line prin sistemele moderne IT vor reprezenta o motivatie pentru elevi de a-si imbunatati abilitatile lingvistice.

 

Obiectivele concrete ale acetui parteneriat sunt:

1. Stimularea elevilor in a utiliza o dietă sanatoasă care sa includa alimente variate si suficiente pentru a furniza organismului nutrientii necesari in proportii adecvate.

2. Intelegerea importantei nutritiei, ca factor major in influentarea pozitiva a dezvoltarii fizice si mentale, dar si reducerea factorilor de risc a celor mai importante probleme de sanatate.

3. Sa imbunatateasca in randul elevilor abilitati practice, comportamentale si sociale referitoare la educatia unei alimentatii sanatoase si traditionale.

4. Sa imbunatateasca competentele lingvistice ale elevilor implicati in proiect in utilizarea limbii romane si a limbii spaniole.

5. Schimbul de experienta in tehnicile de predare sa ajute elevii sa devina cetateni sanatosi si valorosi ai Europei.

6. Impartasirea si transmiterea experientelor din acest proiect prin cele mai noi medii de comunicare.

This project has been funded with support from the European Commission.
This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.